
Vanaf nu op onze menukaart aan Tafel geserveerd door gastvrouw Pascalle…groente uit eigen tuin ….Sauce Bearnaisse en natuurlijk dikke friet…
Klassieke keuken gekookt door Marcus met een fining touch…..of met herfstruffel …..heb je er zin in???? Ik werk met het beste rundvlees, nu uit New Zealand 180 dagen grainfread
Chateaubriand is een runderbiefstuk van ruim 200 gram. De biefstuk wordt uit de kop van een ontvliesde ossenhaas gesneden en geslagen of geplet tot een dikte van een goede 3 cm.
De naam komt van François René de Chateaubriand, Frans schrijver en politicus. De kok van de vicomte de Chateaubriand zou voor het eerst een dergelijke biefstuk hebben bereid. Het vlees is afkomstig van het kleinhoofd van een rund. Dit bevindt zich in het achterkwartier boven het zogenaamde groothoofd en de kogel. Het kleinhoofd is een mals stuk vlees, waar tevens tournedos uit wordt gesneden.