Reserveer
Direct >

Biografie

“Eigenlijk is mijn moeder schuldig aan dat ik kok ben geworden,” zegt chefkok Marcus Schmidt. Zijn ouders hebben samen hard gewerkt en waren meestal laat thuis, waardoor hij vaak voor het eten zorgde. Zo werd dan ook besloten dat “Kok” het juiste beroep voor Marcus was.

Marcus heeft zijn koksopleiding in Duitsland gedaan, waarna hij twee jaar voor “Borussia Dortmund” heeft gekookt. Daarna gingen de deuren van de Michelinkeukens voor hem open. Eerst in Aken en daarna in Neurenberg.

In 1993 ontmoette hij zijn vrouw Pascalle. Als kleine tussenstop haalde hij in 1995 zijn “Meestertitel” en in 1996 opende hij samen met Pascalle hun kleine Herberg op de markt in het pittoreske dorp Stevensweert, genaamd Herberg Stadt Stevenswaert. Sinds 2008 hebben ze een Bib Gourmand van Michelin en zijn daarmee het restaurant in Limburg die dit culinaire uithangschild het langste mogen vertegenwoordigen. Tegenwoordig worden ze niet alleen gesteund door een gezellig jong team, maar staan ook hun twee zonen (Lars en Oscar) in de zaak.

Marcus zijn keukenstijl is op basis van de Franse keuken met moderne invloeden. Ze hebben iedere week een nieuwe menukaart met seizoensprodukten uit de buurt en uit hun groentetuin.

Lees meer onder
https://www.bookdinners.nl/smaakmakers/marcus-schmidt/

Gerelateerde berichten


Restaurant Herberg Stadt Stevenswaert en Kaasaffineurs Van Tricht

Restaurant Herberg Stadt Stevenswaert en Kaasaffineurs Van Tricht

Degenen die Marcus en Pascalle vaker bezoeken zijn bekend met Pascalles kaaswagentje. Sinds jaar en dag kopen Marcus en Pascalle hun kazen via de familie Van Tricht uit Berchem, Antwerpen. Ze staan bekend als Kaasaffineurs Van Tricht. Restaurant Herberg Stadt Stevenswaert en Kaasaffineurs van Tricht  zijn een gouden combinatie.  Maar wat is dat eigenlijk, een […]

02.08.2021
zeevruchten

PLATEAUVRUCHTEN DE MER in Augustus

PLATEAUVRUCHTEN DE MER Geniet van oesters, Coquilles, Langoustines, krab, Bulots en Bigorneaux, Noordzee garnalen, Mosselen en octopus……. Plateau Fruit de mer zijn in de Bretagne erg geliefd en worden daar gedurende het hele jaar aangeboden. Op vakantie in de Bretagne kun je al deze zeevruchten op de markt in de haven terugvinden. Van vrijdag 13 […]

29.07.2021
Lunchen bij Restaurant Herberg Stadt Stevenswaert

LunchTime met Mosselen

Beste gasten, De mosselen uit Zeeland zijn weer bij Marcus in de keuken gearriveerd. Deze mosselen zijn beroemd voor hun smaak en structuur. Mosselen kun je op verschillende manieren bereiden; koken, bakken, wokken, gefrituurd…. Ze kunnen ook met verschillende ingrediënten gecombineerd worden. Op zaterdag 31 juli en zondag 1 augustus is er van 12.00 tot […]

08.07.2021