Reserveer
Direct >
Biertasting bij Restaurant Herberg Stadt Stevenswaert

Het zal de vaste volgers van social media niet ontgaan zijn dat Pascalle en Marcus een tijdje geleden een bezoek hebben gebracht aan de Duvel Moortgat Brouwerij en de Liefmans Brouwerij. De foto’s laten zien dat het een leerzaam en gezellig uitje was. Het is dan ook logisch dat hier een vervolg op zou komen. Een vervolg in de zin van een biertasting bij Herberg Stevensweert waarbij een heerlijk menu gekoppeld is aan bijpassende speciaalbieren. Biertasting op basis van foodpairing.

Foodpairing: wat is dat eigenlijk?

Bij foodpairing wordt gezocht naar ingrediënten die dezelfde geurstoffen op moleculair niveau delen, waardoor ze goed zullen mengen. In de praktijk betekent dit verrassende combinaties van smaken maken. Denk dan aan chocola met chili bijvoorbeeld, of aan een braadworst met roze peper en pistache. Foodpairing  is 10 jaar geleden begonnen als een echte gastronomische revolutie en vandaag de dag niet meer weg te denken uit de gastronomie.

Foodpairing met bier

Waar de revolutie is begonnen met het zoeken naar verrassende smaken, zijn we nu zover gekomen dat we gerechtjes koppelen aan bieren. Waar wijn vooral een zuurtje heeft, bevat bier een zuurtje, een zoetje maar ook een bittertje. Dit maakt bier daarom eigenlijk geschikter om te combineren met eten dan wijn. Wil je hier meer over weten, klik dan hier.

Bierproeverij bij Herberg StevensweertBierproeverij bij Herberg Stevensweert

Pascalle en Marcus hebben voor deze biertasting bij Herberg Stevensweert samengewerkt met Rachelle Hentzepeper van de Duvel Moortgat Brouwerij. Samen zijn zij tot een heerlijke combinatie gekomen van gerechten waarin bier een rol speelt. Niet alleen dat. In plaats van een wijn-arrangement hoort bij dit menu een bijpassend bier-arrangement. Ofschoon er natuurlijk altijd wijn te verkrijgen is voor degenen die hier de voorkeur aan geven.

Leuk om te weten…

Wisten jullie dat de Duvel Moortgat Brouwerij dit jaar 150 jaar bestaat?

En dat de vorm van het Duvel glas niet voor niks best veel op een wijnglas lijkt? (Zie jaartal 1960 in de Duvel-geschiedenis.)

Dat Liefmans een heerlijke basis biedt voor een cocktail?

Dat de oprichter van Brouwerij ‘t IJ speciaalbier in Nederland is gaan brouwen nadat hij kennis gemaakt had met de Belgische speciaalbiertjes en deze miste in Nederland?

Voor meer weetjes kunnen jullie klikken op de links.

Zijn jullie nieuwsgierig geworden naar de plannen van Pascalle en Marcus?

Klik dan hier voor het menu en hier om te reserveren en wie weet zien we jullie 2 oktober om 19.00 uur.

Veel plezier alvast!

Gerelateerde berichten


Herberg Stevensweert en dank aan hun gasten

Herberg Stevensweert doet het goed!

Herberg Stevensweert doet het goed. De waarderingen stromen binnen. Niet alleen van de gasten maar ook van de kenners. Gault Millau Dit jaar hebben Marcus en Pascalle opnieuw een mooie score behaald bij Gault Millau Nederland. Maar liefst 13 van de 20 punten. We zullen het bericht voor zich laten spreken. Navenant Wie kent Navenant […]

19.05.2022
Herberg Stevensweert en wijnhandel Uniquato

Herberg Stevensweert en Uniquato Wijnhandel

Herberg Stevensweert en Uniquato Wijnhandel verzorgen op 21 mei en 4 juni aanstaande het Asperges Festival bij Herberg Stevensweert. Marcus zorgt voor heerlijke aspergesgerechtjes en Marc Jacobs zorgt voor een lekkere bijpassende wijn. Uniquato Wijnhandel Uniquato Wijnhandel is de wijnwinkel van Marc en Anja Jacobs. In het centrum van het gezellige Oudsbergen te België, runnen […]

06.05.2022
Asperges bij Restaurant Stevensweert

Asperges bij Herberg Stevensweert

Jaaaa! De asperges bij Herberg Stevensweert zijn er weer! Het witte goud! De koningin van de groente, de parel van het land. Wat maakt deze groente toch zo bijzonder? En wat hebben Marcus en Pascalle allemaal voor ons in petto? Witte asperges Zoals al blijkt uit de naam ‘het witte goud’, gaat het vandaag over […]

19.04.2022