Reserveer
Direct >
Bib Gourmand 2023 voor Herberg Stevensweert

De Bib Gourmand 2023 voor Herberg Stevensweert. En dat voor de 15e keer op rij! Het enige restaurant in Limburg dat deze prestatie heeft neergezet. Heel bijzonder!

Waarderingen

Binnen de restaurantwereld zijn er drie gidsen die ieder jaar waarderingen uitgeven aan restaurants. Dit zijn Michelin, waarschijnlijk de meest bekende, die hun sterren uitdelen. Gault & Millau en Michelin Bib Gourmand. Restaurants kunnen niet tegelijkertijd een ster hebben en een Bib Gourmand maar wel hiernaast punten krijgen van Gault & Millau.

Wat houdt een Bib Gourmand in?

Wat de sterren van Michelin betekenen, dat is eigenlijk iedereen die van lekker eten en uit eten gaan houdt, wel bekend. Over Gault Millau is al eerder geschreven want ook hier scoort De Herberg goed. Maar nu dan de Bib Gourmand 2023. Deze verschilt in die zin van de vorige jaren doordat de verplichting van een driegangendiner voor een bepaald bedrag, is losgelaten. De eisen op dit gebied waren niet meer vol te houden in een tijd waarin alles beperkter te verkrijgen is en bovendien stukken duurder.

Bib Gourmand 2023

De verantwoording voor de prijs-kwaliteitverhouding ligt voortaan bij de chef-koks zelf. Zij hoeven niet meer te werken naar een voorgeschreven concept, zij bepalen dit concept voortaan zelf. Het eigenlijke doel van de uitreiking van de Bibs wordt zo niet aangetast want er wordt nog steeds beoordeeld op de verhouding kwalitatief goed eten voor een schappelijke prijs.

Doel Bib Gourmand

Het doel van de Bib Gourmand is om te laten zien dat luxe en gastronomisch dineren niet duur hoeft te zijn en daardoor voor iedereen toegankelijk.

En dat is precies wat De Herberg al 15 jaar op rij levert. Zeker gezien de nieuwe beoordelingswijze, mag dit een heel knappe prestatie worden genoemd.

Feest!

Natuurlijk willen Marcus en Pascalle graag met jullie vieren dat ze ook dit jaar de Bib Gourmand weer hebben mogen ontvangen. Ze zijn enorm trots en blij, zeker omdat het al de 15e keer op rij is én ze het enige restaurant in Limburg zijn dat deze prestatie heeft geleverd. Dat is wel een feestje waard, niet?

Hemelvaart

Pascalle en Marcus vieren hun Bib met een speciaal menu te reserveren voor Hemelvaart, 18 mei aanstaande. Vieren jullie met hen mee? Reserveer dan snel en wie weet kan dat in de zon, op het terras op het vernieuwde plein…

Gerelateerde berichten


No related posts!