Reserveer
Direct >

De Bianchetto, de Tuber Albidum, wordt gevonden en we mogen spreken over een redelijk goed gerijpte truffel. De bianchetto is een eigenaardige truffelsoort waar vaak misverstanden over zijn. Hij is van nature vochtig en voelt nattig aan. De oorzaak hiervan ligt in de grondsoort waar deze truffelsoort gevonden wordt, deze is zanderig en vochthoudend. Een vochtige bianchetto is dus een normale zaak. De geur van de bianchetto laat zich niet of nauwelijks ervaren als de truffel koud is. Eenmaal op kamertemperatuur of bij verwerking laat die geur zich pas waarnemen. De bianchetto laat zich uitstekend in sauzen verwerken. Kook de truffel echter nooit mee en voeg deze altijd pas op het laatste moment toe.

Gerelateerde berichten


zeevruchten

PLATEAUVRUCHTEN DE MER in Augustus

PLATEAUVRUCHTEN DE MER Geniet van oesters, Coquilles, Langoustines, krab, Bulots en Bigorneaux, Noordzee garnalen, Mosselen en octopus……. Plateau Fruit de mer zijn in de Bretagne erg geliefd en worden daar gedurende het hele jaar aangeboden. Op vakantie in de Bretagne kun je al deze zeevruchten op de markt in de haven terugvinden. Van vrijdag 13 […]

29.07.2021
Lunchen bij Restaurant Herberg Stadt Stevenswaert

LunchTime met Mosselen

Beste gasten, De mosselen uit Zeeland zijn weer bij Marcus in de keuken gearriveerd. Deze mosselen zijn beroemd voor hun smaak en structuur. Mosselen kun je op verschillende manieren bereiden; koken, bakken, wokken, gefrituurd…. Ze kunnen ook met verschillende ingrediënten gecombineerd worden. Op zaterdag 31 juli en zondag 1 augustus hebben wij gedurende onze lunch […]

08.07.2021

Restaurant Herberg Stadt Stevenswaert: Volop plannen voor een culinaire zomer!

Op het mooie terras van Restaurant Herberg Stadt Stevenswaert je je op een zomerse dag in een plaatsje in Frankrijk. Een plein omzoomd door bomen en vol mooi gedekte tafeltjes. Een plaatsje om neer te strijken en lekker lang te genieten van de zon, de rust, het eten, de passerende wandelaars en fietsers. En wat […]

07.07.2021