Reserveer
Direct >

De Bianchetto, de Tuber Albidum, wordt gevonden en we mogen spreken over een redelijk goed gerijpte truffel. De bianchetto is een eigenaardige truffelsoort waar vaak misverstanden over zijn. Hij is van nature vochtig en voelt nattig aan. De oorzaak hiervan ligt in de grondsoort waar deze truffelsoort gevonden wordt, deze is zanderig en vochthoudend. Een vochtige bianchetto is dus een normale zaak. De geur van de bianchetto laat zich niet of nauwelijks ervaren als de truffel koud is. Eenmaal op kamertemperatuur of bij verwerking laat die geur zich pas waarnemen. De bianchetto laat zich uitstekend in sauzen verwerken. Kook de truffel echter nooit mee en voeg deze altijd pas op het laatste moment toe.

Gerelateerde berichten


In the picture: Lars en Oscar Schmidt

In the picture: Lars en Oscar Schmidt

De geregelde bezoeker van Herberg Stevensweer kent hen wel, Lars en Oscar Schmidt . Waar de een meehelpt in de bediening en de ander in de keuken, vormen zij samen met hun ouders een (h)echt horeca gezin. Althans in de weekenden. In dit blog leren we de zoons van Pascalle en Marcus een beetje beter […]

22.10.2021
Kookles bij Herberg Stevensweert

Kookles bij Herberg Stevensweert

Vanaf januari 2022 kan de kookles bij Herberg Stevensweert weer geboekt worden. Kookles van chef-kok Marcus himself! Wat heb ik hier leuke herinneringen aan! Eigen ervaring Ik heb jaren kookles gevolgd bij Marcus. En behalve hele gezellige avonden heb ik hier ook een enorme kennis aan overgehouden. Wegens tijdgebrek ben ik gestopt met de kooklessen […]

17.10.2021

Vegetarisches Weihnachtsmenü

Vereehrte Gäste, Uns ist nicht verborgen geblieben, dass stehts mehr Gäste nach unseren Vegetarischen Gerichten fragen. Seit September bieten wir ein Menü vegetarisch vegan an. Dieses kommt gut an bei unseren Gästen und darum beschlossen wir auch Ihnen so ein Menü zu Weihnachten anzubieten.   Vegatarisches Menü €.70.- Kleiner Starter Dinkelbiskuit * 7 Kräuter Spinat […]

12.10.2021