
Mijmeringen horen bij deze tijd van het jaar. Even terugkijken op dat wat was. We kunnen wel zeggen: 2022, wat een jaar!
2022, wat een jaar!
Het inluiden van 2022 ging helemaal niet zoals gepland. De lockdown gooide roet in het eten, alles ging op slot en daar moesten we het mee doen. De thuisboxen kwamen terug, thuisvieringen waren weer aan de orde en er werd wat geklust in deze periode. En toen alles weer open mocht, in eerste instantie weliswaar beperkt, vierden we het leven. We genoten omdat het ons zolang was ontzegd. Maar het jaar ging verder en bracht de oorlog heel dichtbij. En hoe verder we in het jaar kwamen hoe meer de gevolgen van (onder andere) deze oorlog ons gingen raken. Alles werd duurder. Energiecrises, inflatie, … Waar eerder corona voor geldzorgen zorgde zijn het nu de steeds duurder wordende voorzieningen en levensbehoeftes.
2022 voor De Herberg
Zoals jullie middels de blogs hebben kunnen lezen zijn Pascalle en Marcus er niet de mensen naar om bij de pakken neer te zitten. Met veel creatief denken en een enorme passie zijn ze dit jaar doorgekomen. Wat niet wil zeggen dat ook zij niet af en toe hopeloos werden van alweer andere regels of de steeds hogere prijzen die ook zij moeten betalen voor de aanschaf van hun producten. Maar het zijn restaurateurs tot in hun tenen en bijzonder inventief in het presenteren van een heerlijke smaakbeleving. 2022 was ook het jaar dat Marcus zich intensiever ging bezig houden met de vegetarische en veganistische keuken. Want zoals al eerder opgemerkt: alles om het de gasten naar de zin te maken.
Einde van het jaar
En zo komen de kerstdagen in zicht en dan is het alweer gauw oud en nieuw. De kortste dag nadert snel en voor we het weten lengen de dagen zich weer. We genieten van het kerstdiner en schuiven wellicht aan bij De Herberg voor het diner met oud en nieuw. Om samen met Pascalle en Marcus het roerige 2022 met knallende kurken af te sluiten en te beginnen aan een nieuw jaar. Een nieuw jaar met nieuwe kansen. Een jaar waarvoor Pascalle en Marcus al het een en het ander in petto hebben. Zo is er het diner op Nieuwjaarsdag, gevolgd door een de-koelkast-moet-leeg-diner op 7 en 8 januari. Er zijn plannen voor een make-over en ze zijn bezig met ideeën voor hun nieuwe terras.
Zo kijken we vooruit. Allemaal op onze eigen manier. Naar dat wat komt, voor zover dat duidelijk is tenminste…