Reserveer
Direct >
2022, wat een jaar!

Mijmeringen horen bij deze tijd van het jaar. Even terugkijken op dat wat was. We kunnen wel zeggen: 2022, wat een jaar!

2022, wat een jaar!

Het inluiden van 2022 ging helemaal niet zoals gepland. De lockdown gooide roet in het eten, alles ging op slot en daar moesten we het mee doen. De thuisboxen kwamen terug, thuisvieringen  waren weer aan de orde en er werd wat geklust in deze periode. En toen alles weer open mocht, in eerste instantie weliswaar beperkt, vierden we het leven. We genoten omdat het ons zolang was ontzegd. Maar het jaar ging verder en bracht de oorlog heel dichtbij. En hoe verder we in het jaar kwamen hoe meer de gevolgen van (onder andere) deze oorlog ons gingen raken. Alles werd duurder. Energiecrises, inflatie, … Waar eerder corona voor geldzorgen zorgde zijn het nu de steeds duurder wordende voorzieningen en levensbehoeftes.

2022 voor De Herberg

Zoals jullie middels de blogs hebben kunnen lezen zijn Pascalle en Marcus er niet de mensen naar om bij de pakken neer te zitten. Met veel creatief denken en een enorme passie zijn ze dit jaar doorgekomen. Wat niet wil zeggen dat ook zij niet af en toe hopeloos werden van alweer andere regels of de steeds hogere prijzen die ook zij moeten betalen voor de aanschaf van hun producten. Maar het zijn restaurateurs tot in hun tenen en bijzonder inventief in het presenteren van een heerlijke smaakbeleving. 2022 was ook het jaar dat Marcus zich intensiever ging bezig houden met de vegetarische en veganistische keuken. Want zoals al eerder opgemerkt: alles om het de gasten naar de zin te maken.

Einde van het jaar

En zo komen de kerstdagen in zicht en dan is het alweer gauw oud en nieuw. De kortste dag nadert snel en voor we het weten lengen de dagen zich weer. We genieten van het kerstdiner en schuiven wellicht aan bij De Herberg voor het diner met oud en nieuw. Om samen met Pascalle en Marcus het roerige 2022 met knallende kurken af te sluiten en te beginnen aan een nieuw jaar. Een nieuw jaar met nieuwe kansen. Een jaar waarvoor Pascalle en Marcus al het een en het ander in petto hebben. Zo  is er het diner op Nieuwjaarsdag, gevolgd door een de-koelkast-moet-leeg-diner op 7 en 8 januari. Er zijn plannen voor een make-over en ze zijn bezig met ideeën voor hun nieuwe terras.

Zo kijken we vooruit. Allemaal op onze eigen manier. Naar dat wat komt, voor zover dat duidelijk is tenminste…

Via deze weg wens ik jullie alvast fijne feestdagen en alle goeds voor 2023.

Gerelateerde berichten


Marcus' geheime liefde

Marcus’ geheime liefde

Zoals elke kok is Marcus geïnteresseerd in de nieuwste snufjes voor in de keuken. Maar sommige snufjes zijn wel heel speciaal. Daarom vandaag alles over Marcus’ geheime liefde! Green Egg Wie Marcus volgt op social media zal het langs hebben zien komen. Zijn liefde voor het vak die tot uiting komt in de filmpjes over […]

28.03.2023
Werken bij De Herberg

Werken bij De Herberg

Ook Pascalle en Marcus zijn op zoek naar aanvulling van hun team. Wil jij weten wat werken bij De Herberg inhoudt? Lees dan vooral dit blog. Pascalle en Marcus Pascalle en Marcus runnen samen hun restaurant Herberg Stadt Stevenswaert. Waar Pascalle de honneurs waarneemt in het restaurant, doet Marcus dit in de keuken. Aangezien hun […]

15.02.2023
Kaarsenfeest bij De Herberg

Kaarsenfeest bij De Herberg

Ieder jaar vindt er in de kern van Stevensweert het kaarsenfeest plaats. En natuurlijk is er dan ook een kaarsenfeest bij De Herberg. Pittoresk Stevensweert Stevensweert is één van de vestingstadjes van ons land. Een geliefd plekje om te wonen en te recreëren. Eénmaal per jaar wordt de dorpskern hier omgetoverd tot een sprookjeswereld. In […]

01.12.2022